Lekker op pad

22 sep

Dit weekend vanaf woensdag voor het eerst alleen op onze nieuwe stek in Friesland.

Terwijl Johan de golven trotseert in Noorwegen om met kilo’s vis thuis te komen, de kinderen zich prima zonder mij vermaken ben ik samen met mezelf en Yogi.

Eigenlijk ook weer es ff best leuk en helemaal prima. Doen wat je wilt, waar je zin in hebt, geen overleg, volledig kapitein op je eigen schip en kijken waar je heen wilt zeilen of blijven liggen in de veilige haven.

Dat eerste koos ik voor de eerste dagen in het begin, lekker schilderen, meubeltjes opknapperen, gastenverblijf soppen, nieuwe gasten, muziekje aan met de zon op mijn bol in de tuin.

Toch vanmiddag maar besloten om met de… ja ja daar komt ie: de elektrische fiets naar Dokkum te fietsen. Uitvinding van de eeuw samen met de elektrische deken en dit even ter aanvulling 😉 GEWELDIG!

Een prachtige rit langs het water gefietst, een biertje op terras gedaan, gezwaaid naar leuke mensen, terug langs de kleine dorpjes en dan kom ik dit tegen: Een tafel met groenten en fruit langs de weg. En wat mij zo blij maakt is de tekst rechtsboven op het bordje: Vrije gift tbv opknappen dorpsbankjes.

Fantastisch! De snijbonen meegenomen en 3,- in het bakkie gedaan. Het gaat niet om het geld, maar om het vertrouwen. Terug naar de basis en dat is van essentieel belang. Zonder vertrouwen is er niets namelijk.

Dan bij het zien van de groenten en fruit tafel aan de weg, word ik zo blij. Yes het is er gewoon nog en het bestaat.

Straks komt Johan thuis, vast met woeste verhalen en bakken met vis. Heerlijk samen met een wijntje op de bank en ook dat is weer zo heerlijk vertrouwd.

#hetlevenisleuk 🙂

Yvon.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: